Skip to content
Interior of Google Commons with staircase and green pant wall
Interior of Google Commons with staircase and green pant wall

Google 111 Eighth Ave Commons

A green oasis in New York City’s bustling Chelsea neighborhood.

Rooftop terrace with wooden seating and ample greenery, featuring urban skyline views, under a dusk sky. The space balances modern and rustic elements, integrating with the cityscape.

Google Commons is part of a larger renovation of four floors within Google’s New York headquarters, which was focused on creating the best and healthiest working environment for their employees.

Google Commons features a large atrium and is the dynamic focal point of the space. An open and attractive staircase, a variety of micro-kitchens, a several focus and collaborative spaces encourage employees and visitors to move throughout the space based on individual or team needs. We incorporated biophilic design into the project, including lush green walls, organic shapes and forms, earthy colors, and an abundance of natural light.

Green walls, organic shapes and colors, and natural light make this a biophilic redoubt for Google employees.

Part of a larger renovation of Google’s 111 8th Avenue headquarters

Modern office interior boasting a biophilic design with an expansive living wall, integrated LED lighting, and a mix of natural wood and polished concrete finishes. The dynamic space, viewed from the mezzanine, fosters collaboration with varied seating arrangements and a vibrant color palette.
Elevated view of a vibrant multi-level office interior featuring a central spiral staircase with sleek white steps. A vertical garden lines one wall, contributing to the biophilic design. Contemporary furniture in complementary blues and greens pop against the warm wooden flooring and coral upholstered bench seating.
Vertical garden flanks a glass-walled interior space with a floating concrete staircase. Exposed ceiling ducts contrast with plush seating and warm wood tones, promoting a blend of industrial and organic design elements.