Skip to content
Elegant wellness center lobby featuring contrasting textures with smooth, ornate wall paneling and rustic, exposed concrete. A minimalist reception desk pairs with modern, black lighting fixtures, while patrons relax in stylish armchairs on a muted area rug over weathered hardwood flooring.
Elegant wellness center lobby featuring contrasting textures with smooth, ornate wall paneling and rustic, exposed concrete. A minimalist reception desk pairs with modern, black lighting fixtures, while patrons relax in stylish armchairs on a muted area rug over weathered hardwood flooring.

Google 111 Eighth Ave Fitness, Wellness + Message

Google’s Wellness Center is a stress-free haven for employees and a statement of Google’s support for a healthy work-life balance.

Modern gym interior featuring a variety of exercise equipment, mirrored walls reflecting treadmill users, and an open floor plan with ample natural light. The space is characterized by a clean, industrial aesthetic with exposed ductwork and a contrasting mix of dark and light finishes.

Google’s Wellness Center is segmented into three primary areas: medical, fitness, and spa, each designed to support different aspects of health and wellness. The medical suite offers a homey waiting area, alongside examination rooms for various health services. The fitness suite features spaces for group activities, cardio and strength training, and locker rooms. The spa suite enhances the center with multiple massage rooms and a detox area. An adjoining bicycle room with shower facilities and bike storage encourages cycling to work. Organized around the five elements of ancient Eastern philosophy—metal, wood, water, fire, and earth—the design aims to transform the space into a peaceful retreat from daily work stress.

The medical suite supports a resident physician, consulting physicians, a phlebotomist and a chiropractor.

The Center encourages physical activity outside the office with a bike storage area and showers.

Inspired by the five traditional elements: earth, water, fire, air, and metal.

Modern restroom design with white subway tiles walls and decorative border featuring colorful illustrations. Twin circular mirrors hang over a sleek basin counter, while an industrial-style black doorframe contrasts the space. The contemporary aesthetic is complemented by warm, diffused lighting from pendant lamps.
Modern fitness center showcasing expansive floor-to-ceiling windows with city views, exposed ductwork for an industrial aesthetic, and a variety of exercise equipment for cardio and strength training. Several individuals are engaged in workout activities, creating a dynamic and energetic atmosphere.
Modern office lounge with herringbone wood wall, integrated greenery, and contemporary furnishings on mixed-pattern carpeting. Natural light illuminates the relaxed workspace.