Skip to content
Modern office lounge with varied modular seating arrangements using plush, dark upholstered pieces. Overhead, a geometric pattern of rectangular light fixtures complements the exposed ceiling, creating a dynamic, sleek environment conducive to informal meetings or individual work.
Modern office lounge with varied modular seating arrangements using plush, dark upholstered pieces. Overhead, a geometric pattern of rectangular light fixtures complements the exposed ceiling, creating a dynamic, sleek environment conducive to informal meetings or individual work.

Google 111 Eighth Ave 6th Floor

At Google’s Manhattan HQ, an airy sense of calm marks the 6th floor workspace.

Modern home theater with tiered blue seating and geometric acoustic panels. A large screen displays a black and white movie still; two individuals casually converse, enhancing the relaxed, contemporary ambiance. Ambient lighting accents the room's sleek lines and varied textures.

Google’s 111 Eighth Avenue 6th Floor is infused with biophilic design elements—dynamic lighting, natural materials, and lush plantings—to enhance the emotional and physical health of its users. Offering a variety of space types and environments, it empowers employees with choices that align with their comfort and productivity needs. Features like the Truck Pit Amphitheatre for relaxation and screenings, and interior “gardens” that act as collaborative breakout areas, underscore the project’s blend of functionality and serenity. The use of soft architecture and custom demountable walls, alongside strategic corridor designs for improved wayfinding, exemplifies Google’s forward-thinking workplace strategy.

Innovative use of biophilic design to create a serene, healthful workspace.

Variety of dynamic environments and space types, catering to diverse user needs.