Skip to content
Open-plan office foyer featuring a vibrant graffiti-style mural, polished concrete floors, and a sweeping glass staircase. Exposed ceilings and bold, motivational text enhance the dynamic, creative atmosphere.
Open-plan office foyer featuring a vibrant graffiti-style mural, polished concrete floors, and a sweeping glass staircase. Exposed ceilings and bold, motivational text enhance the dynamic, creative atmosphere.

Truth Initiative

For the Truth Initiative’s D.C. headquarters, an infusion of vibrant color and transparent design stylishly scream the nonprofit’s anti-tobacco message.

36,000 sf

Washington, D.C.

Architecture, Interior Design, Strategy

Workplace

Bright, modern office break area with floor-to-ceiling windows, offering ample natural light. White tables with colorful chairs in green and blue hues complement the vibrant orange light fixtures overhead. Interactive LED screen enlivens the space, surrounded by dynamic text wall art, fostering an engaging work environment.

A recent rebranding initiative prompted Truth Initiative to create a workspace that truly reflects its mission. Spread over three floors, the new office contains bright colors and engaging graphics, making the space youthful and vibrant. The feature stair in the reception area highlights the organization’s mission statement, serving as a constant inspiration to staff and visitors. Designed to support a diverse group of users—from researchers and administrative staff to U.S. Senators and local students—the space features glass-walled perimeter offices and conference rooms to enhance light and transparency. Smaller huddle rooms provide privacy for quiet conversations, while a central town hall space accommodates larger gatherings and activities, making it a hub of collaboration and interaction.

Bright colors and fun graphics across three floors embody the nonprofit’s dynamic approach to anti-tobacco advocacy.

The office prominently displays the organization’s mission statement within the reception area, reinforcing its commitment to a tobacco-free youth culture.

The design caters to a wide range of staff needs, featuring glass walls for light and transparency, private huddle rooms, and a communal town hall space.

Modern office reception area with floor-to-ceiling windows providing natural light, two blush armchairs, a beige sofa atop a marble rug, and a frosted glass room divider with circular patterns. Art pieces adorn the adjacent wall, harmonizing with the city view beyond.