Skip to content
Modern health foundation office lobby with sleek, horizontal lines emphasizing the linear design. Wooden slats adorn the ceiling, while the reception desk's minimalist gray tone contrasts with the warm lighting. Staff interacts professionally, providing a welcoming atmosphere amidst a backdrop of transparent meeting rooms.
Modern health foundation office lobby with sleek, horizontal lines emphasizing the linear design. Wooden slats adorn the ceiling, while the reception desk's minimalist gray tone contrasts with the warm lighting. Staff interacts professionally, providing a welcoming atmosphere amidst a backdrop of transparent meeting rooms.

The Health Foundation

The revitalized workspace for The Health Foundation enhances collaboration and comfort.

Modern office lounge with a vibrant green living wall feature, sleek gray modular seating, red accent chairs, and unique petal-shaped coffee tables, under linear pendant lighting, on light wood flooring.

HLW was commissioned to redesign the London office of The Health Foundation, a non-profit focused on healthcare improvement, to accommodate rapid growth and enhance collaboration. Covering 26,000 square feet, the redesigned space features customized areas that streamline operations and improve the workplace experience. The entrance boasts a bespoke, flexible reception desk that evokes the company’s mission. Additionally, the space includes a knowledge wall, a coffee bar, and a multi-functional pantry that also serves as an event space. A prominent green wall links the entrance to the lower ground kitchen, bringing biophilia into the workplace. The kitchen area offers diverse seating arrangements, including banquettes and a nook under the stairs surrounded by moss and dramatic lighting, creating an ethereal atmosphere.

A modular reception desk that can be adjusted for different needs and events, enhancing the space's versatility.

A striking green wall and moss-covered nook introduce biophilic design elements.

The flexible pantry and event space feature adaptable designs to accommodate a range of activities and gatherings.

Modern kitchen with curved island, black stools, and pendant lighting. Sleek cabinetry complements the integrated appliances and under-cabinet lighting, showcasing a minimalist aesthetic with a monochrome palette.
Sleek, modern kitchen with matte black cabinetry and pendant lighting resembling abstract birds in flight above a polished quartz countertop with bar seating.
Modern interior space featuring an angular geometric wall mural in muted greens and greys, accented by sleek furniture in contrasting colors, such as blue and green chairs, against a minimalist backdrop. The space combines a play of textures and clean lines, creating a contemporary professional atmosphere.
Sleek modern office space featuring a floating staircase with glass balustrades adjacent to a vibrant green living wall. Wooden bench seating and a pop of color from a blue armchair create a welcoming break area.
Modern stairwell adjacent to an expansive green moss wall. Below, a built-in wooden bench curves around the room, complemented by vibrant blue and yellow accent chairs and a round table, creating a dynamic waiting area.
Modern office breakout space featuring a woman seated at a wall-mounted desk, warm wood paneling, vibrant orange upholstered seating, and geometric-patterned gray carpet. A blurred figure walking past the glass partition highlights the active work environment.