Skip to content
Twilight view of a modern building's exterior walkway lined with lush vertical gardens and ornamental grasses, emphasizing sustainable design and urban greenery integration.
Twilight view of a modern building's exterior walkway lined with lush vertical gardens and ornamental grasses, emphasizing sustainable design and urban greenery integration.

The Bluffs

Lush landscapes, renovated spaces, and improved amenities make Playa Vista’s The Bluffs a calming, rejuvenating place to work.

Modern lobby with a concentric circular ceiling feature, wood slat accents, and a central seating area with a sleek sectional sofa, accompanied by a dog and two people engaged in relaxation. Vibrant artwork adds a pop of color to the serene, neutral-toned space.

Faced with the challenge of revitalizing The Bluffs, a two-building office campus with an adjacent parking garage, HLW transformed the site into a vibrant environment. The redesign focused on converting vast concrete expanses atop the underground parking into a park-like setting. Innovative landscaping introduces mounds that enclose seating areas mixed in with a diverse mix of native grasses, ground covers, and trees at various heights. A cross-campus walkway links all outdoor spaces and directs flow towards the fully renovated building lobbies. This pathway enhances wayfinding and weaves the indoor and outdoor spaces together. The renovation extends to the lobbies and amenity spaces, where the transition from the outdoors ensures a unified aesthetic and functional flow, creating memorable entry experiences and effective navigation.

Concrete areas transformed into a lush, park-like environment.

Cohesive design that integrates outdoor and indoor spaces, promoting a unified campus experience.

Enhanced wayfinding directs tenant and visitor traffic efficiently.

Modern office park with lush green landscaping featuring a winding pathway and contemporary architecture.
Modern corporate lobby with a curved wooden reception desk, slatted ceiling accents, and sleek white walls. Ambient lighting and plush seating offer a welcoming atmosphere, while a blurred figure conveys motion, suggesting a dynamic business environment.
Elegant courtyard with a modern design, featuring a central tree planter, surrounded by wooden bench seating. Overhead, parallel wooden slats form a pergola, casting linear shadows. Through floor-to-ceiling windows, the interior's warm lighting contrasts the serene outdoor space, populated with contemporary furnishings and conversing individuals.

Related Work

All Work
Modern commercial architecture featuring a modular building design with white corrugated metal exteriors. Landscaped green roof terraces and external staircases complement the urban backdrop, enhancing sustainability and communal space.

The Depot

Los Angeles, CA

Rooftop terrace features modular seating and lush plantings, optimizing urban space with a green area and walkways, amidst a backdrop of cityscape and palm trees.

The Dairy

Los Angeles, CA

West End

Los Angeles, CA