Skip to content
Modern office reception area with a warm-toned wooden accent wall featuring a company logo, flanked by sleek, minimalist workstations and punctuated by a large, oval pendant light. Staff engage with visitors against the backdrop of a contemporary digital display.
Modern office reception area with a warm-toned wooden accent wall featuring a company logo, flanked by sleek, minimalist workstations and punctuated by a large, oval pendant light. Staff engage with visitors against the backdrop of a contemporary digital display.

Kingfisher

A West London workplace aims for a humble 10% carbon reduction but surpasses expectations, achieving a remarkable sevenfold reduction instead.

Open-plan office with a mix of sit-stand desks and casual meeting areas. Neutral tones are accented by pops of yellow and blue on furniture. Wood paneling and ambient lighting create a warm atmosphere, while floor-to-ceiling windows offer natural light.

Kingfisher’s new group headquarters—located in Paddington’s Renzo Piano building—is a workplace that justifies the staff’s commute. As the central hub for the UK conglomerate, it integrates the identities of various brands into a cohesive, functional, and attractive space. Emphasizing an activity-based working model, the design features diverse work settings including a social hub and various meeting areas, all narrating a strong sustainability and environmental story. Foregoing formal accreditations, a sustainability strategy encompassing decarbonization, healthy material selection, and supply chain ethics was implemented, achieving an unexpected 78% carbon reduction.

Finalist – Mixology Project of the Year Award, Workplace Interiors 2023

Finalist – Sustainable Design Collective Award 2023

78% carbon reduction