Skip to content
Modern office lobby with floor-to-ceiling windows offering an expansive view of greenery, bathed in natural light. A sleek reception desk serves as focal point, flanked by geometric wooden design elements and casual seating areas for visitors.
Modern office lobby with floor-to-ceiling windows offering an expansive view of greenery, bathed in natural light. A sleek reception desk serves as focal point, flanked by geometric wooden design elements and casual seating areas for visitors.

Israel Discount Bank (IDB)

With a move to a New York City icon, IDB positions itself to set the standard of efficient and well-appointed finance industry workplaces.

106,500 sf

New York, NY

Interior Design, Strategy

Financial, Workplace

Ark

Sunlight bathes a modern bank interior with floor-to-ceiling windows overlooking the city. Minimalist furniture pairs with warm wood tones and neutral colors, providing an inviting space for clients. A reception area sits subtly to the left, blending seamless functionality with contemporary design.

In a strategic move to reposition its organization and culture, IDB Bank partnered with HLW for their office relocation to New York City’s iconic Grace Building. This transition is a testament to IDB’s commitment to leading the banking industry with modern workplace strategies, shifting towards an almost entirely open-plan environment that prioritizes employee well-being and productivity. The design celebrates IDB’s unique identity and culture through distinctive branding and curated experiences for both employees and clients. Key features of the new space include a café with booth seating for casual meetings, break out areas within the open office layout for collaboration, multiple conference rooms for privacy, a reception area, and an integrated retail branch.

Located in the Grace Building.

Employee-first space programming.

Amenity rich package.

Modern staircase intersects warm wooden panels and a large abstract painting, accented by geometric pendant lights and glass balustrades, providing an engaging vertical flow within a contemporary space.
Modern office break area with vibrant, upholstered orange modular seating and a central black coffee table. Two people converse casually, flanked by a lush living green wall, providing a biophilic design element to the contemporary, well-lit space.
Contemporary staircase design integrating wooden panels and glass balustrades, complemented by recessed LED step lighting. The staircase ascends alongside comfortable seating areas with plush blue upholstery, offering a glimpse into a dynamic, well-lit corporate space.