Skip to content

Google UserPlex

A serene space for testing products at Google’s 111 8th Avenue HQ.

Google Userplex houses state-of-the-art User Experience (UX) labs and observation rooms, and comes complete with a micro-kitchen and flex space to support functionality.

Drawing inspiration from NYC park promenades, the design incorporates greenery and natural materials to emulate the dappled light of tree-lined paths, enhancing the soothing environment. Residential-style furnishings in the labs and observation rooms further promote comfort, while top-tier acoustic treatments in all areas ensure privacy and minimize noise interference, creating a controlled, serene setting for effective user testing.

Noise reduction and privacy through acoustic paneling and treated ceilings.

Design looks to NYC’s parks and promenades for inspiration.