Skip to content
Modern conference room showcasing floor-to-ceiling glass walls, ergonomic black office chairs surrounding a sleek, rectangular meeting table, and dynamic geometric wooden sculptures adding an artistic focal point against the urban skyline background.
Modern conference room showcasing floor-to-ceiling glass walls, ergonomic black office chairs surrounding a sleek, rectangular meeting table, and dynamic geometric wooden sculptures adding an artistic focal point against the urban skyline background.

Dechert LLP New York

This Innovative Legal Workplace was Reimagined to Provide Dechert, LLP with a Groundbreaking Headquarters that Serves as an Industry Model.

Modern office lobby featuring sleek wood stairs, glass balustrades, and an abstract metallic chandelier evoking a dynamic burst of stars, enhancing the space with a blend of natural materials and contemporary artistry.

HLW transformed Dechert’s Manhattan headquarters into a space that encourages dynamic collaboration and breaks traditional barriers in teaming and information sharing. Through a unique seven-floor design that includes an open stair, communal spaces like conference rooms and pantries promote impromptu gatherings and a culture of openness. This innovative layout not only links critical programming components but also establishes the staircase as a central hub. Dechert’s new office introduces a stylish alternative to the conventional law firm model.

Recognition as Best Law Firm in NY

Recipient of the Lester Dundes Award

Former Verizon headquarters

“HLW’s design goes far beyond that of the conventional law firm by creating a space that combines high art with function.”

Tom Munno

Managing Partner, Dechert, NY

Modern interior featuring a floating staircase with glass balustrades and wooden treads. The space is bright, complemented by sleek metal accents and a distinctive white sculptural piece adorning the adjacent wall. Natural light enhances the warm wood tones and minimalist aesthetic.
Modern office lobby featuring a geometric wooden sculpture suspended above a glass partition. The space showcases a monochromatic marble floor, minimalist furniture, and expansive city views through floor-to-ceiling windows.
Modern corporate lobby featuring polished marble floors, a geometric central sculpture, sleek glass partitions, and a balanced natural and artificial lighting scheme. Neutral color palette accented with pops of blue on select furniture.

Related Work

All Work
A modern office lobby featuring a recessed ceiling with wooden slats, marble stairs with glass railings, and seating areas with cityscape views.

Venable LLP

New York, NY

Modern open-plan office space with floor-to-ceiling windows offering cityscape views. Features include a large bookshelf, collaborative workstations, a green wall divider, and exposed ceiling beams, fostering a blend of industrial and biophilic design elements.

Lewis Silkin

London, UK