Nokia Bell Labs

Nokia had a vision for its Mountain Avenue campus, previous site of the Bell Labs “Idea Factory,” (also originally designed by HLW) involving the repurpose of underutilized office and laboratory space. The resultant master plan celebrates the history of the company and site, unifies the campus, and provides amenities for the many individuals visiting, collaborating and […]

Artissimo

With a recent acquisition and expansion of the brand offerings, Marshal Properties contracted HLW to craft Artissimo Design’s new North American headquarters and showroom. This new headquarters houses both the administrative and sales team along with in-house graphic designers and artists. With a neutral palette and integrated architectural displays throughout, the HLW design team developed […]

Whalerock

HLW’s design team created bold ceiling soffits in main reception and smaller scale ones throughout the rest of the suite to utilize the angles of the building to create a highly dynamic space that pulls the eye to the outdoor views and the corners of the building. HLW coordinated closely with the acoustic engineers & […]

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Tech Client

HLW created a studio space that speaks to both our client’s staff and the company’s patrons. The customer spaces are clearly separated from the employee work areas, due to the confidential nature of the core business activity. However, visitors to the floor are treated to a highly interactive experience, as well as stunning views of […]

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Infragistics

A world leader in user interface development tools, Infragistics commissioned HLW to design a world-class facility consistent with the company’s innovative products and people. We transformed an obsolete warehouse facility into a state-of-the-art workplace. At the heart of the facility is a double-height, large-group gathering space with a full-service café and a monumental fireplace and […]

The Chernin Group

This full floor tenant improvement project serves as the new home for multimedia company The Chernin Group. TCG would be part of a rebranding campaign of the six building I.o. at Playa Vista office complex. TCG’s new location puts it in the heart of Southern California’s technology hub, with most of the major icons of […]

Hewlett Packard

The HP Experience Center is an embodiment of a core mission—to experience technology at the service of great ideas. This space can deliver any number of experiences, from an intimate, interactive tour to a rousing lecture. From the refined reception area/customer’s lounge, the visitor seamlessly transitions into Techworks. Here, lectures, screenings, and events can accommodate […]

Tech Client

Creating clear destinations supports movement within the building, between floors, and from space to space on a floor. Separate but together, the two top floors and mezzanine are linked either physically (via the extended stair) or visually. Varied perspectives of this hub of workplace activity are possible from different vantage points along the multiple levels.

Yodle

To create a home that could keep up with Yodle’s evolving demands, HLW focused on collaboration and community building. Huddle rooms are strategically positioned throughout the office, enabling groups to work together to solve problems. And, the large, centrally located connecting stair includes stadium seating as a more casual area for impromptu meetings under the […]

Capital One Digital Labs

The new digital lab is a design studio embedded within a financial services work environment. The facility houses the company’s mobile technology developer team. A strategic mix of movable, collapsible, and mashable design elements ensure that this creative team has optimal flexibility and support when doing their best and most innovative work.

SAP (UK) Ltd. Clockhouse Place

SAP had occupied Clockhouse Place in Middlesex County for more than 30 years prior to the major refurbishment project involving multiple floors, client meeting facilities, and office uses. HLW opened up spaces and introduced purposeful programming. We achieved 35% increased density with no increases in floor area. Employees now applaud the SAP environment as part […]

SAP AppHaus

HLW designed the first AppHaus in Asia. Our design solutions centered on creating flexible co-working spaces supportive of individuals and teams engaged in collaborative activities. The idea of having employees rely on insight derived from a fast-paced “build and test” development methodology necessitated a work environment conducive to information sharing. Wherever and whenever, the space […]

Panasonic Corporation of North America

The new interior spaces at the Panasonic headquarters serve as a showcase, with demonstration rooms, an interactive Innovation Center, and innovative “green” Panasonic products integrated into the office, conferencing, teaming, and amenity spaces. Through everyday use, the space encourages people and businesses to be smarter about making greener choices.

NBC Universal Technology Center

HLW designed the new home for NBC’s core technology team and Media Labs. We created a place where the company’s whiz kids would be comfortable—a highly collaborative and fully wired workspace—and feel empowered to rethink technology. The new center is an internal “think tank” for pushing the envelope in our client’s specialized field.

Garena

HLW worked with the video gaming division of the Asia based consumer internet platform provider Garena. We designed separate office floors for the parent and local companies. Each floor reflects a distinctive brand identity, especially in the reception areas and entry points. At once, playful and stimulating, the new office still reads as a cohesive […]

Tech Client Campus

Our client’s new multi-building campus is nestled within an eclectic beach community. A “boardwalk” connects all three buildings with collaborative spaces interspersed along a winding path that terminates in a large “tech talk” screening room. In addition to workstations, we designed a wellness center complete with a gym, juice bar, and massage rooms.

Tech Client

Strategic master planning for our client’s northeast regional campus creatively addresses uses for more than three million square feet devoted to work, production, and infrastructure. HLW is also providing ongoing workplace strategy, site analysis, and related architecture and engineering design. We are establishing a sense of community and connectivity within a unified vertical campus that […]

Tech Client Production Space

This project is about professional-grade production spaces for online content “creators.” All rooms are film-ready. The space is also about congregating and learning with fellow creators and industry professionals. Workshops on creative strategy and audience development are held in the training areas. From cozy nooks to elevated lookouts, there are a multitude of touchdown and […]

Tech Client Production Space

HLW transformed a Vietnam War era aircraft hangar into one of Southern California’s largest professional-grade digital production facilities devoted exclusively to content distribution online. In addition to providing a physical place to congregate and capitalize on synergies, it offers the company’s “channel partners” the human and technology resources to be ambitious in developing and realizing […]

Tech Client

This major refurbishment and fit-out project helped create one of the world’s most innovative campuses. HLW’s work for our long-time, confidential client’s EMEA headquarters involved two phases: a new connecting bridge and landscaped public areas, in addition to numerous stages of workplace strategy and office design. The heart of the space contains a sculptural staircase, […]

Booking.com

The Booking.com London workspace merges local and global sensibilities, signaling a connection to the company’s new home, a truly global brand, and a corporate culture passionate about travel. We were inspired by the River Thames. Like the “silver thread” that runs through London, a commonality of cultural values defines, binds, and connects divergent spaces for […]

Aviva Digital Garage

The new Digital Garage is a dedicated space for technical specialists, creative designers, and commercial teams within this British multinational insurance company. HLW designed a workplace supportive of new ways of collaborative working. Employees have room to explore, develop, and test new insurance ideas and services within an environment similar to a highly flexible and […]

Sesame Workshop

A critical aspect of the success of this headquarters reorganization and extensive renovation project was the upfront real estate analysis and Discovery process. HLW worked with Sesame Workshop to identify optimal design solutions for supporting the transition to a more collaborative, egalitarian work space, one that would support innovation and create synergies between groups.

Omnicom Group, BBDO Paris Office

BBDO’s new Paris office involved the transformation of a standard contemporary office facility into a distinctive workplace with amenities, such as the double-height café and rooftop terrace. The new space meets the global advertising agency’s diverse programming requirements, in addition to supporting a dynamic, progressive work culture rooted in principles of collaboration and synergy between […]

Omnicom Group, BBDO NY Headquarters

For BBDO’s new headquarters, we used modern forms and a simplified materials palette. The client wanted a downtown space, with the associated cool sophistication and clean, contemporary lines, but at a Midtown Manhattan address. Spaces needed to feel expansive and to flow, while also conveying a certain effortless style. In essence, we were charged with […]

Witzenmann Group

HLW’s design for the new Witzenmann headquarters in Shanghai was inspired by the company’s impressive technology leadership as the founder of the metal hose and expansion joints industry. Immediately upon entering the building, a visitor experiences the strength and industrial nature of Witzenmann’s products. Similar to the earth’s strata, we layered materials to create a […]

MicroPort Scientific Corporation

MicroPort has a large global footprint of R&D and manufacturing facilities, as well as a strong focus on technology innovation. Our design for the new Shanghai office supports a workforce capable of leading the future of minimally invasive healthcare. We designed spaces to meet varied needs, from collaboration (conference center, casual meeting spaces) to knowledge […]