Alzheimer’s Society

After completing a highly in-depth workplace strategy programme, HLW has designed a workplace for the Alzheimer’s Society in London that fully supports their working methods whilst also opening up new options for their future business. The HLW team worked closely with the company in order to ensure that the scheme was dementia-friendly and would actively […]

One Dockland Central

HLW worked in partnership with RKD with the landlord Hibernia REIT in an existing building in Dublin, to reposition the building and provide new amenities to create a contemporary piece of commercial real estate that is desirable for a variety of future tenants.  A key design driver was to appeal to financial, technology, and fin-tech […]

Confidential Private Wealth and Asset Management Client

HLW were appointed as lead design consultants for this major relocation project.  The project comprised designing new premises for two business groups that had outgrown their shared office facilities in the City and wanted to create a purpose built office to reflect their brand values and an environment commensurate with the nature of their businesses.  […]

Confidential Financial Services Client

HLW recently completed the design of this new office in the Victoria area of London. The client required a high-end yet innovative workplace that would better reflect their corporate identity, support their focused working culture and allow for future growth within the business.   After a thorough analysis of the building and the client’s need […]

Bryan Cave

The reception area of Bryan Cave was designed with a palette of greys to match the exposed concrete of the base building. Polished materials were chosen to reflect as much light as possible due to the fact that although there is floor-to-ceiling glazing, the building is in close proximity to its neighbours and this restricts […]

Piper Jaffray

Piper Jaffray is a leading global investment bank and asset management firm, owned by UBS, serving clients in the U.S. and internationally. This project was for the relocation of Piper Jaffray from their previous office to a new location with the minimum disruption to their business. HLW was asked to design their new offices, to create an […]

Global Client

Certified as a “Top Employer in Europe” for multiple consecutive years, this global company has succeeded by maintaining the highest standards of workplace excellence. HLW designed a new office perceived by our client as a catalyst for brand promotion and a way to increase their positive profile in London. We focused on employee wellbeing and […]

BMW Motorrad

Ideally located in London’s prestigious Park Lane, the new BMW Motorrad showroom is a dynamic space, one that effortlessly merges product and experience, from the first moment that you enter. We integrated our client’s distinctive identity into the showroom to ensure that riders enjoy a true BMW experience, receive premium service, and have a place […]

SKY

Europe’s leading entertainment company, Sky serves 21M customers across five countries. The Osterley campus, where HLW designed a campus-wide refresh, contains the Sky head office and broadcasting facilities. Here, we introduced design standards for agile working. Accessible touchdown bases and large, bench style tables are key aspects of the effort to foster a sense of […]

SAP (UK) Ltd. Clockhouse Place

SAP had occupied Clockhouse Place in Middlesex County for more than 30 years prior to the major refurbishment project involving multiple floors, client meeting facilities, and office uses. HLW opened up spaces and introduced purposeful programming. We achieved 35% increased density with no increases in floor area. Employees now applaud the SAP environment as part […]

Tech Client

This major refurbishment and fit-out project helped create one of the world’s most innovative campuses. HLW’s work for our long-time, confidential client’s EMEA headquarters involved two phases: a new connecting bridge and landscaped public areas, in addition to numerous stages of workplace strategy and office design. The heart of the space contains a sculptural staircase, […]

Booking.com

The Booking.com London workspace merges local and global sensibilities, signaling a connection to the company’s new home, a truly global brand, and a corporate culture passionate about travel. We were inspired by the River Thames. Like the “silver thread” that runs through London, a commonality of cultural values defines, binds, and connects divergent spaces for […]

Aviva Digital Garage

The new Digital Garage is a dedicated space for technical specialists, creative designers, and commercial teams within this British multinational insurance company. HLW designed a workplace supportive of new ways of collaborative working. Employees have room to explore, develop, and test new insurance ideas and services within an environment similar to a highly flexible and […]

PRS for Music

The leading UK music collecting society/licensing firm undertook a major relocation and refurbishment project involving two properties. The resulting creative workplace reflects the fast-paced, collaborative industry served by PRS. Design solutions such as an eight-floor cafe and terrace create a social hub for staff and reinforce a culture that will take this youthful and innovative […]

Omnicom Group, BBDO Paris Office

BBDO’s new Paris office involved the transformation of a standard contemporary office facility into a distinctive workplace with amenities, such as the double-height café and rooftop terrace. The new space meets the global advertising agency’s diverse programming requirements, in addition to supporting a dynamic, progressive work culture rooted in principles of collaboration and synergy between […]

Willis Group Holdings

Our global relationship with Willis encompasses projects in London, Copenhagen, Birmingham, Dublin, Cork, New York. HLW has helped our client’s global real estate team balance local stakeholders’ expectations with those of the company’s governance and design standards. The Copenhagen headquarters boasts efficient new critical building systems, an abundance of natural daylighting, and a modernized workplace […]

Corporate Client

HLW has partnered with this historic provider of UK mail collection and delivery service on a number of varied architectural projects, from interior refreshes to full core & shell building refurbishments. Project objectives have consistently focused on improving the business lines of communication, increasing collaboration among staff, and attracting and retaining top talent through a […]

Post Office Ltd. London Office

A multifaceted organization where “all your needs will be handled with care,” Post Office did much more than move their office. They ensured a cultural change in the workplace to introduce new ways of doing business. The premier Customer Support Center has flexible spaces for a diverse customer base and new tools: a model branch, […]

The Medicines Co. Global Center

The creative adaptive reuse of a Zurich bank building (c. 1930) permitted a flexible, open office planning solution, including desking arranged around a central zone off the main staircase and lobby. The space is fluid enough to accommodate quickly evolving density requirements. We created a highly effective drop-in center for local staff and visiting executives, […]

Kleinwort Benson

The historied bank was acquired by Swiss investment firm RHJ International, necessitating cultural and business changes to reflect a renewed focus on private banking. The project also presented an opportunity to streamline office functions. In response, HLW created flexible, collaborative spaces for the 250-year-old firm, essentially, transforming a historic building into a modern working environment.

Financial Client

The new UK headquarters to house our client’s prepaid card management services division will support the full range of customer services, including branding and marketing support, processing performance, and a state-of-the-art call center. After an extensive Discovery process, HLW identified base building design modifications addressing areas of concern for both the parent company and end […]

CBRE Global Investors

The merger of two property investment organizations ultimately necessitated a unique branded environment to support a new way of working. The activity based workplace strategy that we implemented, in conjunction with an extensive change management program, requires significantly less real estate and reduces operating costs. Just as important, the new environment reinforces a cultural emphasis […]